Witsundays, parties and the outback!
Door: Roel Buckens
Blijf op de hoogte en volg Roel
13 Juli 2011 | Australië, Cairns
Ola! Ik hoop dat ik deze blog nog kan posten voordat ik vertrek naar Papua New Guinea. In mijn laatste blog schreef ik dat ik zou schrijven over mijn Witsundays trip. Dus hier gaat ie. Ik zal de blog weer opdelen in delen. De delen zijn als volgt:
deel 1: Witsundays
deel 2: Airlie Beach
deel 3: Townsville/Magnetic Island
deel 4: Cloncurry/Gyspy plains
deel 5: Cairns
Deel 1:
Op 23 juni om 2 uur s middags naar de haven van Airlie beach gegaan om de komende 2 dagen op een boot te spenderen en rond de witsundays te zeilen. De boot was een Maxi-sailing boat met de naam The British Defender. Op de boot was er plaats voor 28 personen inclusief crew. Toen uiteindelijk iedereen op de boot was bleek er dat er maar 15 personen (inclusief crew) op de boot waren. Ruimte genoeg dus. Na korte briefing gaan zeilen naar het eerste punt. Het was behoorlijk winderig en de boot haalde 35 knopen (geen idee hoeveel km/h dat is maar de captain zei dat met 5 knopen meer de trips werden gecancelled..). Na 2 uur zeilen op de eerste bestemming aangekomen, een baai waar we konden snorkelen. Het water was 25 graden, heerlijk om in te zwemmen dus. Later op die avond gebarbecued en ring of fire gespeeld (drinking game). Uiteindelijk gaan slapen en vanuit mijn bed keek ik over de sterren, geweldig!
De volgende ochtend een ochtendduik vanaf de boot, gelijk wakker en ook gelijk een douche. Die ochtend naar de eilanden in het noorden gezeild en s middags een duik genomen van 45 minuten. De duik was prachtig, 11 meter diepte en zoveel verschillende vissen en kleurrijk koraal. S avonds pasta en bier en op het dek geslapen omdat het 21 graden was. Onder de sterrenhemel dus!
De laatste dag naar whitehaven gezeild en daar aan land gegaan. Whitehaven was adembenemend, nog nooit zo wit zand gezien. Over het strand gelopen, achter stingrays aangerend en gesnorkeld. Na 2 uur terug naar de boot en s avonds een duik genomen wat niet helemaal de bedoeling was (aka ik viel van de boot voor onbekende redenen..).
De volgende ochtend vroeg terug naar de haven gezeild en om 12 uur terug in Airlie beach, deze trip zal ik waarschijnlijk nooit vergeten!
Deel 2:
Ik had 2 gasten van Duitsland ontmoet op de boottrip. Ze hadden een auto en ze vroegen of ik meeging op een kleine roadtrip. (Oh, de datum is 26 juni nou) Naar een stel watervallen gereden, daar gebbqued en daarna terug naar Airlie beach en uitegegaan in Beaches (grootste club in Airlie Beach) Hierna nog 2-3 dagen gespendeerd in Airlie beach voordat ik vertrok naar Townsville.
Deel 3:
Op 29 juni in Townsville gearriveerd en daar Rosie (die ik in Melbourne had ontmoet 3 maanden geleden) ontmoet. Ze kwam uit Cloncurry voor een paar dagen om mij te zien in Townsville en Magnetic Island. De volgende dag naar Magnetic Island met de boot. We konden meereizen met Sarah (een vriendin van Rosie die naar Townsville met Rosie was gereden en hetzelfde als ons ging doen) en Georgia (de zus van Sarah). Op Maggie naar het hostel Koala Bay gegaan en daar een paar dagen gebleven. Op Maggie valt er weinig te doen behalve de 16 stranden. Elke dag dus heerlijk op het strand gezeten. Maggie heeft 320 dagen zon en de gemiddelde temperatuur is 25 graden. Perfect weer dus. Op 3 juli zou ik eigenlijk naar Cairns gaan en Rosie terug naar Gypsy Plains, Cloncurry. Ik besloot om met Rosie naar Cloncurry te gaan en daar te blijven zodat ik haar een paar dagen extra kon zien.
Deel 4:
De trip van Townsville naar Cloncurry duurde 12 uur en de auto was nogal klein dus ik was brak toen ik uiteindelijk aankwam daar. We arriveerden om 11 uur 's avonds. Ik zal even kort uitleggen wat gypsy plains en Cloncurry eigenlijk is. Cloncurry is een kleine stad met 3000 inwoners en ligt 1200 kilometer ten westen van Townsville (in het midden van de outback dus..). Gypsy plains is een cattleranch met een omvang van 1200 vierkante kilometer (vraag me niet hoeveel voetbalvelden, belachelijk veel in ieder geval..) Ze hebben 3800 koeien en 200 stieren. Elke dag moet het vee verplaatst worden naar verschillende gebieden zodat het gelijk verdeeld is. Toen ik aankwam was het best druk op de ranch (18 personen in totaal) dus was gezellig! De volgende dag geholpen met het merken en branden van kalveren en later op een paard gezet en het vee naar ''the fields'' geleid. Ik kan nu zeggen (met 25 uur op een paard) dat paardrijden moeilijk is en dat je een goede conditie ervoor nodig hebt. Elke dag om 7-8 uur opgestaan, tot 12 uur helpen met merken en branden van het vee en dan s middags of rijden of iets voor jezelf doen en s avonds gezamelijk bbquen.
9 juli was mijn laatste dag met Rosie en op de ranch. Daar afscheid van haar genomen en ik weet niet zeker of ik haar ooit nog ga zien.
Deel 5:
Vanuit Cloncurry de bus genomen naar Townsville (12 uur) en daarna aansluitend de bus naar Cairns (6 uur). Na ongeveer 20 uur in een bus met wachten etc. eindelijk aangekomen in Cairns en compleet brak in bed gevallen en 12 uur geslapen. De volgende dagen vrienden geworden met 2 italianen waar ik een dorm mee deelden en hun geholpen met een van vinden. In Cairns valt er niet zo heel veel te doen, de lagoon is leuk om overdag te zijn, veel mensen liggen te zonnen of te bbquen. 1 van de Italianen had een longboard met zich mee en daar elke dag mee geoefend. Misschien toch maar 1 kopen in Nederland aangezien het een stuk sneller is dan lopen en misschien zelfs sneller dan met de fiets.
En dat was het, ik typ deze blog nu om 12:05 en over 20 minuten vertrekt mijn bus naar het vliegveld naar Port Moresby.
Over 10 dagen een nieuwe blog uitsluitend over Papua New Guinea!
Ciao!
Deel 2:
Deel 3:
Deel 4:
Deel 5:
Over 10 dagen een nieuwe blog uitsluitend over Papua New Guinea!
Ciao!
Roel