Insert catchy title here!
Door: Roel Buckens
Blijf op de hoogte en volg Roel
03 Maart 2011 | Australië, Melbourne
Insert catchy title here:
sorry dat hetff duurde voordat ik weer een blog heb geschreven/ het is er een beetje bij ingeschoten. Ik zal ff snel een korte update van mijn vorige week geven, ik kan me niet alles herinneren omdat ik zo ontzettend veel dingen heb gezien haha.
Maandag (21 februari) ben ik naar Hahndorf geweest, een klein plaatsje in de adelaide hills, het was anders dan ik me herinnerde, het was nu een stuk minder toeristisch. S middags naar Glenelg geweest, het populaire badplaatsje ten zuiden van Adelaide.
Dinsdag was het enorm warm en zijn we naar Adelaide Zoo geweest om beestjes te kijken en daarna naar huis gegaan om de rest van mijn reis te plannen. Toen ook mijn ticket naar Hobart geboekt.
Woensdag heeft mijn neef sebastiaan zijn universiteit laten zien en waar hij gaat studeren. We waren al om 1 uur thuis dus we besloten om naar de film gegaan, unknown, een aanrader!
Donderdag naar Noarlunga beach geweest om wat te snorkelen, te zwemmen en wat te zonnen. Helaas een hele lichte zonnebrand opgelopen omdat het zelfs door de 30+ gaat.. Vrijdag naar het Aviation en Railway museum geweest, het viel helaas een beetje tegen, de standaard van musea is niet echt heel hoog, maar dit was gewoon een loods met rotzooi, helaas hehe.
Zaterdag een rustdag ingelast, veel gelezen en gepland, s avonds naar een afghaans restaurant geweest. Zondag met Marion 400 kilometer door Adelaide Hills gereden, 1 van de dingen die ik het liefst doe, gewoon lekker kunnen zitten en genieten van het enorme landschap.
Maandag een dag vol inpakken van mijn backpack en de laatste dingen regelen voor mijn verblijf in Melbourne. S avonds vertrokken naar Melbourne, 10 uur in de bus gezeten en veel mensen ontmoet onderweg.
Dinsdag om 7 uur s ochtends bij het hostel ingechecked, kon helaas pas om 1 uur mijn kamer in, dus was gedwongen om 7 uur buiten te zijn in Melbourne. Veel kilometers gelopen die dag, 5-6 uur gelopen dus een heel groot deel van de stad al gezien!
Woendag naar het Chinese museum geweest. Toen ik hier om half 12 uit liep kwam ik de jongen tegen van de busreis van Adelaide naar Melbourne. Puur geluk natuurlijk aangezien Melbourne echt enorm is.. Met hem een route gelopen door het centrum van Melbourne, de cathedrals gezien, st. Patricks en Pauls, was best indrukwekkend.
Vandaag, donderdag, naar de botanic gardens en St kilda. De botanic gardens schijnt 1 van de mooiste parken in de wereld te zijn, ik ben benieuwd.
Tot zover mijn reis. Het reizen op deze manier bevalt me enorm, je ontmoet zo ontzettend veel mensen, ik denk dat ik er wel 10-12 per dag spreek, geweldig! Het leven op jezelf is wel heel ff wennen, je moet zelf eten regelen en alles zelf regelen. Omdat je op jezelf bent leer je het af om dingen uit te stellen, het moet toch ooit gebeuren haha.
Over 8 dagen ga ik naar Hobart maar ik twijfel eraan of ik ga, ik heb een paar dingen fout ingeschat. Gisteren kwam ik 2 nederlandse gasten tegen die naar Tasmanie zijn geweest, 2 uur mee zitten praten. Waar het op neer kwam was dat je 1) een rijbewijs moet hebben, 2) een vriend moet hebben met een rijbewijs of 3) veel geld voor bussen omdat het vervoer daar enorm duur is.. Ik begin steeds meer spijt te krijgen dat ik mijn rijbewijs heb, je mogelijkheden zijn hierdoor zo ontzettend beperkt en je wordt gedwongen om van bepaalde factoren afhankelijk te zijn. Ik kan mijn rijbewijs hier helaas niet halen omdat ik het aanleer om links te rijden, en dat blijft dan hangen en over 6 maanden moet ik dan weer afleren, niet echt praktisch dus..
Ik zit er dus aan te denken om mijn vliegticket gewoon weg te geven omdat het principe weinig geld is, ik moet er nog ff goed over nadenken en met mensen bespreken, lastig lastig..
Hmm.. wat is er nog meer..? Oh ja, werk! Ik ga binnenkort op een banenjacht, gasten zijn hier net naar de outback vertrokken voor een paar dagen om langs stations te gaan om te kijken of ze kunnen werken, de meeste zijn aan het kijken om te fencen (hekken plaatsen + repareren). En ik ga Wombat Corner maar eens bellen.
Over bellen gesproken, ik krijg vandaag eindelijk mijn Australische simkaart, ik ben dus eindelijk mobiel bereikbaar hehe.
Dit was het tot nu toe, mijn tijd is bijna op.
I'll keep ya posted!
Cheerio!
Roel
Dit was het tot nu toe, mijn tijd is bijna op.
I'll keep ya posted!
Cheerio!
Roel
03 Maart 2011 - 11:12
Matthijs:
Hey Roel,
Ik zat al te wachten op je nieuwe verslag. Ik mis de biertjes! :P
Nee, zonder gekheid, klinkt vet man, nu dan toch "op eigen benen";) -
03 Maart 2011 - 13:51
Susan:
wo roel je doet echt veel dingen joh! Het stukje van je rijbewijs moest ik wel 2 keer lezen hoor, maar die heb je dus nog niet? Of staat het er wel goed en begrijp ik het niet? :p
Succes met werk vinden! xxx -
06 Maart 2011 - 20:39
Grreting From Prague:
Hi Roel,
I am so happy I can read your experience!!! Take care and have a nice days. Enjoy it!
Lida -
08 Maart 2011 - 16:49
Annet From Spijkcity:
Hi Roel,
Heel leuk om je verhalen te lezen, wat doe jij veel man! ja, leuk veel verschillende mensen ontmoeten ( doet me denken aan mijn eigen reis in Z.A.). Top dat je dit nu doet en je leert er ook zoveel van ;0) Wat ik niet gedaan heb is regelmatig geschreven, probeer dat wel te doen, zooooooooo heel leuk voor als je terugbent! Ik heb geprobeerd je een tweet te sturen, maar weet niet zeker of het me is gelukt, ben niet heel handig daarin - was ik maar net als je moeder, die is nog eens modern (not joking). Succes met werk vinden en lekker genieten! cheerio, Annet