Camping, national parks and beaches
Door: Roel Buckens
Blijf op de hoogte en volg Roel
21 Maart 2011 | Australië, Dover
How u goin' people? Ik begin aan dit verslag op 16 maart. Het is nu precies 1 maand dat ik in australië ben. Het voelt veel korter, de tijd vliegt wanneer je elke dag nieuwe dingen doet en ziet! Waarschijnlijk wordt ik verslag pas over 6 dagen geplaatst, dus ik zal voor een kort deel in verleden tijd praten en daarna in soort van huidige tijd.
De laatste dag die ik had gedaan was 9 maart, op een woensdag, ik was net aangekomen in hobart. De volgende dag ben ik met fliss en mo naar het mona museum geweest. (ik krijg op het moment een dubbel gevoel dat ik dit al eerder heb geschreven maar oke). Het mona mona museum was indrukwekkend. Het was gebouwd door een miljonair die veel kunst heeft en graag dit met andere mensen wil delen. Hij heeft een eiland laten creeren en daarop een museum gebouwd. Het museum zelf staat vol met oude en nieuwe kunst. Het was het eerste kunstmuseum dat me echt boeide en dat ik het jammer vond dat de boot vertrok. S avonds josh ontmoet, de australier. Hij kwam net van cradle mountain en had fantastische foto's.
Op vrijdag op jacht gegaan naar de beste autodeal, uiteindelijk een deal gevonden, 350 dollar voor 10 dagen, gedeeld door 4 man, nog geen 10 dollar per dag, awesome! Nieuwe kampeerspullen gekocht en gelijk te koop gezet op gumtree om weer verder te verkopen. Toen we een 2e hands tent gingen kopen kwamen we een duitse gast van 23, axel, tegen. Hij zocht nog mensen om mee rond te reizen, dus we besloten maar om hem mee te vragen om mee te gaan.
Zaterdag was ongeveer hetzelfde, veel rondgekeken en uiteindelijk beslissingen genomen welke spullen te kopen etc. Omdat we een duitser erbij kregen hebben we een 2e tent gekocht.
Zondag was de grote dag! We vertrokken om 11 uur en we reden richting het oosten, naar port arthur. Ik heb al wat landschappen gezien in australie, maar in tasmanië.. Elk uur een ander landschap, eerst heide met veel schapen, daarna berglandschap, dicht bosgebied en uiteindelijk een lang gedeelte langs de kust. Voordat we naar port arthur reden zijn we eerst naar mountain wellington geweest, één van de bergen die hobart omringen. Als eerste berg was dit best indrukwekkend haha. Op de weg naar port arthur zijn we nog langs een aantal highlights gestopt, de blowhole, pirate bay, devils kitchen en tasman arch. Het is moeilijk uit te leggen wat alles allemaal is, daarvoor is google hehe. Later op die avond de tent opgezet en pasta gegeten.
De volgende dag een beetje uitgeslapen en daarna naaf port arthur historic site. Port arthur was vroeger een kamp waar al het engelse uitschot naartoe werd gestuurd om daar zwaar werk te verrichten. Jongens vanaf 9 jaar werden naar deze kampen gestuurd, als ze de boottocht van 6 dagen al overleefden. We hebben hier een goede 4 uur rondgelopen, het weer was geweldig, een 27 graden met lichte wind, heerlijk. S middags naar remarkable cave geweest. de remarkable cave is een grot waar je doorheen kunt kijken en op het einde heeft het de vorm van tasmanie. Omdat we nogal laat waren besloten we om op hetzelfde terrein te kamperen.
Dinsdag naar freycinet national park gereden. Was een goede 4 uur rit maar je kunt eindeloos naar buiten kijken zonder verveeld te raken, daarom is het ook één van mijn favorieten dingen om te doen. Bij een kampeerterrein gevraagd naar een staanplaats en het bleek goedkoper te zijn een bungelow te huren, vanwege een aanbieding, daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen..
Even tussen 2 dagen door, ik laat sommige dingen eruit, zoals welke stranden we hebben bezocht, dat zijn er op het moment 16, ik kan de namen niet meer uit elkaar houden. Alleen de beroemde stranden zoals friendly beaches en bay of fires zal ik noemen.
Woensdag! Woensdag was de beste dag van de week, we zijn naar wineglass bay geweest en hazard bay route gelopen, 14km door heuvels en bergen, 8 uur gelopen. Totaal gesloopt maar o zo mooi. er waren geen paden maar je moest over de rotsen klimmen naar het volgende gedeelte. S avonds aan het strand gezeten met bier, wijn en kokosnoten.
Donderdag, de dag van de bays and beaches. Het was heerlijk weer, 26 graden, geen wind dus perfect om te zwemmen! Het water in tasmanie is koud, 14 graden, maar door de zon is het goed te doen. En even tussendoor, we hebben op het moment enorm veel geluk want het heeft de laatste week niet geregend, wat uniek is voor deze maand. Normaal regend het 20 dagen per maand, nu maar hopen dat dit de komende week zich aanhoudt. S avonds in een hostel in st. Helens gebleven, met korting uiteraard omdat we een groep zijn.
Vrijdag verder naar het noorden gereden richting bridport. Een korte tussenstop gemaakt in mount williams nat. Park, we vonden een strandje met zulk mooi wit zand en er was niemand in de buurt dus we besloten maar om hier een uurtje rond te hangen, uiteraard kan ik de naam niet meer herinneren van het strand. Rond een uur of half 5 naar launceston gereden en op een kampeerterrein gaan staan, koude pastasalade gegeten, heerlijk!
En dat was het, het is nu half 1 s nachts van vrijdag op zaterdag en tot zover mijn verslag, misschien schrijf ik er zaterdag ook nog bij.
Het is maandag, op het moment te druk om verder te schrijven.
Morgen ga ik de overlandtrack doen voor 6 dagen, ik houd wel bij wat ik doe elke dag!
Tot over een week!
Het is maandag, op het moment te druk om verder te schrijven.
Tot over een week!
21 Maart 2011 - 13:29
MAtthijs:
Klinkt zo vet :D Ik wil oooohoook.
Btw, fotos van je reisgenoten^^ ?