Rain, sunshine and beaches! - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Roel Buckens - WaarBenJij.nu Rain, sunshine and beaches! - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Roel Buckens - WaarBenJij.nu

Rain, sunshine and beaches!

Door: Roel Buckens

Blijf op de hoogte en volg Roel

23 Juni 2011 | Australië, Airlie Beach

Oi! Jaja, weer een nieuwe blog! Omdat ik weer iets boeiends heb te vertellen. Ik heb besloten elke 2-4 dagen een stukje van mijn blog te schrijven omdat ik nu heel veel reis en elke keer een korte stop maak in steden. De delen zijn:

Deel 1: sydney
Deel 2: byron bay
Deel 3: noosa en airlie beach

Deel 1: 2 dagen geleden, woensdag 8 juni, ben ik om 8 uur s ochtends aangekomen in sydney. Mijn hostel, bluechilli, was in de beroemde buurt kings cross. Rond half 10 s ochtends checkte ik in mijn hostel maar mocht ik nog niet in mijn kamer. Dan maar sydney verkennen. Ik besloot de trein naar bondi junction te nemen. Daar rondgekeken op de markt, een bibliotheek binnengelopen en in de zon gezeten en een koffie gedronken. Toen ik terugkwam met de trein vergat ik mn portomonnee in de trein. Gelijk naar de bewaker gegaan, vertelt welke trein ik zat en waar in de trein. Na 15 minuten rondbellen zei hij dat niemand het had gevonden en dat ik moest hopen dat ie werd afgegeven. Toen ik wegliep riep ie me terug en zei dat ik geluk had en dat mn portomonnee was gevonden in town hall. Na een uur had ik me portomonnee (met alles erin) terug en een ervaring rijker. Rond 12 uur ingecheckt in mn hostel, spullen gedropt en naar the domain en sydney opera house geweest. Van 2 tot 6 door sydney geslenterd en toen bekaf naar hostel gegaan en om 10 uur gaan slapen.

De volgende dag werd ik wakker om 7 uur omdat er 4 brazilliaanse gasten in mijn dorm t woord stil niet kenden. Aangezien ik toch al wakker was maar uit bed gegaan, ontbeten en daarna naar manley met de ferry geweest. Manley ligt ten noorden van sydney en is een beroemd badplaatsje met een nog beroemder strand, shelly beach. Heerlijk hier rondgeslenterd, bier gedronken en windowshopping gedaan. Rond een uur of 6 terug naar sydney, boodschappen gedaan en s avonds gechilled in hostel.

Vandaag (10 juni) 's ochtends eerst naar ortho geweest omdat mn beugel weer kapot was. Daarna de buurt north sydney en milsons point verkend, over harbour bridge gelopen, en uiteindelijk geeindigd in een bar in the rocks, harts pub, waar ik nu een gold digger golden ale drink en deze blog typ. Ik post deze blog nog niet omdat de dag nog niet voorbij is. Vanavond om 10 uur vertrek ik naar byron bay en daar wordt t een gekkenhuis omdat t een hippie/party town is en ik in het midden van t weekend aankom.

Deel 2:

Het is nu 13 juni, 7 uur s avonds in byron bay, new south wales, australia en ik ben aan het wachten op een vriend in de beroemde budda bar. Ik ben nu 3 dagen in byron bay en het valt een beetje tegen. Het regent nonstop sinds ik ben aangekomen en er valt bar weinig te doen als het regent. Het hostel, the arts factory is wel 1 van de beste hostels waar ik ben gebleven. De sfeer is heel relaxed. Je bent instant vrienden met mensen en iedereen speelt gitaar en hangt een beetje rond bij t zwembad.

De eerste dag was ik brak van de busreis, vrij weinig gedaan. S avonds met een paar gasten een biertje gaan drinken en uiteindelijk ook uitgegaan.

Volgende dag regende het nog harder, we moesten een taxi nemen om de stad in te komen en boodschappen te doen omdat lopen niet te doen was. S middags een duik in het zwembad genomen terwijl het regende, een paar baantjes getrokken en daarna snel de jacuzzi in. S avonds naar t strand gelopen alleen we waren vergeten dat het strand verder was dan we dachten en toen we op t strand waren was het pikdonker. De eerste auto op de weg terug aangehouden en gevraagd of we mee konden rijden naar byron bay. Gelukkig kon dat en daarna naar de budda bar geweest en een paar biertjes tijdens happy hour gedronken.

Vandaag, 13 juni, is mijn laatste dag in byron bay. S ochtends regende het dus niets gedaan. S middags klaarde het weer een beetje op dus weer een duik genomen en zoals ik al eerder zei, geeindigd in de budda bar tijdens happy hour en een biertje aan het drinken. Over een paar dagen schrijf ik deel 3! Ciao.

Deel 3:

Het is nu 19 juni. Ik ben in airlie beach en heb net 2 nieuwe roommates gekregen in mijn hotelkamer. Maar er zit een gat van 6 dagen tussen nu en deel 2. Op 14 juni kwam ik aan in noosa heads, ik bleef in een nomads hostel. Ik reisde nog steeds met matt die ik in byron bay tegenkwam. Het was heerlijk weer (22 graden) toen we aankwamen. In het hostel onze spullen gedropt en daarna naar t strand voor een duik. S avonds uitgegaan en erachter gekomen dat we echt in t off-season zitten. De club was leeg, misschien 20 mensen waar normaal 150-200 mensen zijn. Best vroeg weer naar huis gegaan en drinking games in de kamer gedaan.

De volgende ochtend zou ik naar the australian zoo gaan maar dat ging niet door toen ik merkte dat er spullen waren gestolen van me. Management erbij gehaald, verhaal uitgelegd en ze zouden door de kamers zoeken. Uiteindelijk spullen teruggevonden in een tas van een staffmember van het hostel zelf. Flink over de rooie gegaan en de helft van me spullen waren weg of opgegeten.. En later kreeg ik te horen dat er geen compensatie was omdat er een fles duvel bij mijn teruggevonden spullen bevond en alcohol verboden was op het terrein. Toen ik uitlegde dat het een cadeau voor iemand was en niet om zomaar op een avond te drinken gaven ze nog steeds geen compensatie. Die avond mijn spullen gepakt want ik wilde de volgende ochtend uit t hostel. Nu ik erover nadenk, dit is me eerste echt negatieve ervaring en niet eens door backpackers maar door een gierige manager. Laatste keer dat ik in een nomads hostel blijf..

De volgende ochtend uitgecheckt en de bus naar airlie beach genomen. Deze busreis was de langste die ik zou hebben in australie, 17,5 uur in totaal.

Toen ik gisteren met de bus aankwam was ik compleet brak omdat ik niet in de bus kon slapen. Na een 10 minuten lopen en mijn "hostel" gevonden. Ik kwam erachter dat ik een kamer bij een resort had geboekt en dat ik een hotelkamer met badkamer, keuken en balkon voor mezelf had. 1 van de bedden op t balkon gesleept en daar heerlijk in de zon in slaap gevallen. Ik was zo blij even een kamer voor mezelf te hebben in plaats van een 10 bed dorm.

Vandaag (20 juni) heerlijk liggen zonnen en een wandeling over de boardwalks gedaan langs het strand. Bij lea's 2nd hand bookshop een boek gehaald, natascha kampusch: 3,096 days. Ik had het verhaal nooit volledig gehoord of gelezen. Het boek binnen 1 dag uitgelezen en het was indrukwekkend en shockerend.
Volgende boek moet maar wat makkelijker leesvoer zijn..

Dinsdag 21 juni, nog 2 dagen voordat de trip begint dus ik moet wat dingen gaan regelen. Spullen opbergen, bier inslaan (het is BYO en geen glas..) en inchecken bij de local agent.

woensdag 22 juni, Hele dag bij lagoon gelegen en 's avonds uitgegaan in Base!

en nu is het donderdag, 1 uur s middags en over een uur vertrekt mijn boot naar de whitsundays voor 2 dagen. Ik heb er superveel zin in en ik hoop dat het zo mooi gaat worden zoals iedereen verteld. In de volgende blog zal ik schrijven over mijn trip en waarschijnlijk ook over mijn trip in Townsville/magnetic Island/Cairns met Rosie.

Ciaoo!